Back to All Events

Mouhamad Moustapha - Človeški stik


  • Ulično razstavšče stari most 10 Taborska Ulica Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Ulično razstavišče STARI MOST17.9 - 5.10.2019

MOUHAMAD MOUSTAPHA: ČLOVEŠKI STIK

Sem neodvisni fotograf, ki prihaja iz Pondicheryja v Indiji.Odraščajoč v težkih razmerah sem se uveljavil v meni priljubljenem fotografiranju (od leta 2012), kjer se odlikujem v zajemanju in prikazovanju subtilne lepote življenja s svojimi fotografskimi posnetki. Osnovni element, ki je opazen v vseh mojih delih, je PREPROSTOST.Ker verjamem, da se lahko skozi preprostost prenaša lepota ljudi, vez med njihovimi notranjimi dušami in čustvi , v slikovne točke kamere.

Moj poudarek v fotografiji

Izpopolnjujem se za fotografiranje revnih, obrobnih in prikrajšanih skupnosti v Indiji.To je zame povsem naravno, saj prihajam iz ene od njih.Čutim, da so moji ustvarjalni interesi brezmejni, ko se povežem s takimi temami in kompozicijami.

Moja misija in kaj me razlikuje

Moja misija je ustvarjanje človeških upanj s prepričljivimi upodobitvami. Delam enostavne posnetke predvsem ljudi. Poskušam fotografirati vsakodnevna opravila večinoma črno-belo na neposreden in premočrten način, ki pa tudi vsebujejo duševna razpoloženja in globok človeški stik. Moja zvedavost glede ljudi, njihovih življenj in kulture mi je omogočila doživeti raznolikost Indije in s temi izkušnjami ustvariti spomine, ki so razširili mojo vero o raznolikosti življenja kot takega. Skozi fotografski medij želim zvedeti več in bolje spoznati svet.