Back to All Events

EN Fotografinja se predstavi: Katja Goljat

  • Studio Fotokluba Maribor 3 Splavarski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Vljudno vabljeni na pogovor z fotografinjo Katjo Goljat, ki bo 28. 09. 2018, ob 18:00 uri v studiju Fotokluba Maribor, Splavarski prehod 3, Maribor.

Fotografinja Katja Goljat nam bo skozi pogovor predstavila njeno ustvarjanjev v zadnjih petih letih, s poudarkom na zgodbi ameriških sodobnih nomadov, ki živijo v predelanih šolskih avtobusih in jih je spremljala na tri tedne trajajoči poti med New Yorkom in Milwaukejem.

Katja Goljat (1982) rojena v Slovenj Gradcu, trenutno živi in dela v Ljubljani. Študirala je kulturologijo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in fotografijo na Vrå Højskole na Danskem ter kasneje na Višji strokovni šoli v Sežani. Ukvarja se tako z digitalno kot z analogno fotografijo, še posebej jo zanimajo stari fotografski procesi. Leta 2013 je prejela prvo nagrado revije Emzin, Fotografija leta za serijo portretov Varuhi ptic. Med leti 2015 - 2017 je v improviziranem fotografskem studiu ustvarila Mestni album s 300 portreti prebivalcev Slovenj Gradca. Letos je z 19 slovenskimi fotografi pod mentorstvom Klavdija Slubana, razstavljala na festivalu fotografije v Arlesu, kjer je predstavila serijo Dom, v kateri skozi preplet avtorske in dokumentarne fotografije spregovori o življenju njenih staršev. Med pomembnejšimi projekti so še serija Metakino, kjer avtorica s plesalcem in svetlobo raziskuje meta-energijo kinodvorane ter avtoportretna serija It's not a dream, it's a memory, ki pooseblja razpetost med bivanjem in sanjami. Od leta 2014 skupaj za Andrejem Firmom, pod imenom Photonic Walls, razvijata možnosti fotografske emulzije.

Earlier Event: September 22
Delavnica: cianotipija
Later Event: September 29
Delavnica mokrega kolodija