Back to All Events

Rudi Uran, Zdravko Kokanović, Peter Vrednik, Branimir Ritonja - "Umetniki s fotoaparatom"


  • Galerija DLUM 10 Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

UMETNIKI S FOTOAPARATOM

razstavljajo člani Društva likovnih umetnikov Maribor in Ljubljana: Rudi Uran, Zdravko Kokanović, Peter Vrednik ter Branimir Ritonja.

 

RUDI URAN

Rojen 26. 5. 1961 v Ljubljani. Leta 1980 končal ŠOLO ZA OBLIKOVANJE. Istega leta opravil sprejemne izpite na AKADEMIJI LIKOVNE UMETNOSTI v Ljubljani in jo leta 1985 končal. Član DRUŠTVA LIKOVNIH UMETNIKOV MARIBOR postal leta 1985, član DRUŠTVA SLOVENSKIH REŽISERJEV pa 2015. Živi in dela v Mariboru, kjerse ukvarja s filmom, videom, fotografijo in designom.

 
NEVENKA MIKLIČ PERNE

Po končani osnovni šoli, sem se leta 1997 vpisala na III. gimnazijo Maribor, smer predšolska vzgoja. Leta 2001 sem maturirala in se še istega leta vpisala na Pedagoško fakulteto Univerze v Mariboru, in sicer na študij Likovne pedagogike. Po zaključenem tretjem letniku sem se leta 2004 vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, smer Slikarstvo. Diplomirala sem 24. novembra 2009 pri prof. Gustavu Gnamušu in prof. dr. Nadji Zgonik in tako pridobila naziv akademska slikarka.

 
NATAŠA SEGULIN


se je rodila leta 1948 v Kopru. Diplomirala je leta 1973 na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Dolga leta je bila zaposlena kot novinar, urednik, odgovorna urednica na TV Koper-Capodistria, TV Slovenija. S fotografijo se je spogledovala že med študijem umetnostne zgodovine, pozneje med dolgoletnim novinarskim delom na področju kulture, v celoti pa se ji je posvetila šele po upokojitvi leta 2011. Od leta 2013 je razstavljala na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.Leta 2015 je prejela Priznanje za kvaliteto v fotografski umetnosti na 4. Mednarodnem festivalu likovne umetnosti Kranj.


ZDRAVKO KOKANOVIČ - KOKI

Rojen je 1959 v Gornjem Crnjelovu – Bijeljina, BiH (Republika Srbska). Osnovno šolo je končal v rojstnem kraju in srednjo v Bijeljini leta 1977. V Maribor se preseli leta1979. Leta 1983 je diplomiral na Pedagoški akademiji, in pozneje leta 1993 na Pedagoški fakulteti (Filozofska fakulteta) v Mariboru, smer likovna vzgoja. Leta 1996 se je strokovno izpopolnjeval v ikonopisju na inštitutu Svetega Tihona v Moskvi.

 
JANEZ ROTMAN

je absolvent Akademije za likovno umetnost v Ljubljani. Od l .1978 je bil zaposlen v SNG Maribor kot vodja scenskega ateljeja,letos pa se je upokojil. Ukvarja se s slikarstvom,občasno tudi z grafičnim oblikovanjem,scenografijo in fotografijo. Oblikoval je mnogo gledaliških in drugih plakatov ter zasnoval več kot štirideset scenografij za gledališke predstave in druge javne prireditve.Naslikal je tudi preko sto scenskih ozadij velikih formatov za domača in tuja gledališča. Priložnostno s svojimi deli sodeluje na skupinskih razstavah , imel pa je tudi nekaj samostojnih. Je nagrajenec DLUM za l.2017.

 
BRANIMIR RITONJA (1961)

Diplomiral na Fakulteti za varnostne vede. Ritonja ima do danes zabeleženih 53 samostojnih razstav, sodeloval je na preko 600 skupinskih, za svoja dela pa je prejel tudi preko 120 nagrad. Med drugim Plaketo Francoske fotografske zveze, Glazerjevo nagrado z listino za dosežke na področju kulture, Zlato plaketo Zveze kulturnih društev Slovenije in bronasto medaljo na SALON DES BEAUX ARTS, Carrousel du Louvre Pariz. Je član Fotokluba Maribor, Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov in DLUM. V Likovnem razstavišču UKM in galeriji DLUM v Mariboru 2011 razstavi serijo portretov mariborskih umetnikov, ki so objavljeni tudi v kronološki publikaciji oz. knjigi 25 let Glazerjeve nagrade. Izdal je več avtorskih knjig, med drugim MAX, Mesta, Cuba, Auschwitz…

Earlier Event: September 15
Inge Morath - retrospektiva
Later Event: September 15
Sergej Melničenko - Za odrom